MARIA ROSARIA OMAGGIO SERÀ LA PRESIDENTA DEL JURAT DE LA MICE 2017

por / lunes, 23 enero 2017 / Publicado enNota de Premsa

Maria Rosaria Omaggio será la Presidenta del Jurat de MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) que tindrà lloc del 19 al 26 de febrer de 2017. Omaggio es ambaixadora de la UNICEF a Itàlia pel seu treball social amb la infància, actriu (la seua última pel·lícula la va rodar amb el recentment desaparegut director polonès Andrzej Wajda interpretant el paper d’Oriana Fallaci, i en aquesta temporada protagonitza Roberta Moretti a «La sonata del silencio», sèrie que s’emet a TVE1), escriptora i directora.

El dimecres dia 22 a Sagunt es realitzarà un acte especial d’homenatge on l’actriu, guionista i directora presentarà  el seu curtmetratge «Hey You!» que es va estrenar al Festival infantil Giffoni i ha estat premiat en diversos certàmens cinematogràfics.

Omaggio, que molt jove es va fer famosa protagonitzant «La lozana Andaluza», manté una especial relació amb València pel seu paper com Visanteta en les pel·lícules de Vicente Escrivà «El virgo de Visanteta» i «Visanteta esta-te queta».

Declaracions de Maria Rosaria Omaggio.
1- Com sorgeix el compromís de Maria Rosaria Omaggio amb l’activisme social amb la infància?

Després d’una experiència emocionant a l’Índia amb xiquets captaires a Bombai, des de 1990 he fet públic el meu compromís amb la defensa i protecció dels infants en situació de desavantatge en el món. Des de 2003 col·labore amb UNICEF Itàlia i el 2005, amb motiu de «chiamalavita» d’Italo Calvino, esdeveniment teatral que denuncia l’horror dels xiquets soldats, que també va ser posada en escena a l’auditori de l’Edifici de les Nacions Unides a Nova York, vaig ser nomenada Ambaixadora de bona voluntat. Aquesta és la frase que repetisc en cada ocasió pública en suport d’UNICEF: «Per un món millor, cal cuidar els xiquets, ja que són els adults de demà». Al llarg d’uns projectes estudiats o «campanyes publicitàries» per a una causa determinada o missions en llocs amb emergències, cal dir que ser Goodwill Ambassador Unicef ​​vol dir involucrar totaMaria Rosaria Omaggio_pp la teua vida. Cada ocasió pot ser útil per ajudar els tants, massa, xiquets que ho necessiten.

2- Què espera aprendre, comunicar o mostrar en un festival de cinema educatiu com és la MICE?
Sempre hi ha alguna cosa que aprendre dels xiquets: no és casualitat que aquest siga també el tema central del meu curtmetratge «Hey you!». A més, accepte com una responsabilitat, i no només com un honor, ser la presidenta del Jurat de la MICE 2017. En una societat on les imatges, i la comunicació en general, afecten tothom és important protegir i educar els infants , que són precisament els adults del demà.

3- Quins records té de València i que la lliga a ella?

En escoltar només el nom de la ciutat de València, em ve gran afecte i molts bonics records: recorde les trucades telefòniques llarguíssimes amb Vicente Escrivà per convèncer-me que acceptés protagonitzar Visanteta, i que no em preocupés. Estava segur que podia aprendre «el valencià» tot de memòria. Encara recorde quantes, moltes, hores amb la fantàstica dissenyadora de vestuari María Eugenia Escrivá per vestir-me i pentinar-me de fallera. Recorde el riure de Pepe Sancho, la veu profunda d’Antonio Ferrandis, l’elegància de Queta Claver, la simpatia de Josele Román i fins i tot el millor gust de taronja que he menjat en la meua vida. I mai t’oblidaré de la Maria Rosaria Omaggio_PP_sett2016por al soroll per a les «traques» de Sant Josep.

 

En la propera edició continuen sumant-se seus al projecte educatiu, tant de la ciutat de València, com en diferents municipis. Noves seus que donaran acollida a sessions escolars i per a tots els públics durant vuit dies frenètics de cinema, pedagogia, diversió i educació audiovisual.

SUBIR